Svenska klassrummet vecka 47

Svenska klassrummet
Denna vecka har eleverna tränat på följande:
Grammatik, stavning Sj-ljudet - skriva ord och meningar i Röda Tråden.
IMG_4570.jpg
En läsande klass och lässtrategien “Detektiven”: Högläsning ur boken Drakens Håla, kapitel 6. Eleverna fick prova på att förklara orden: skumme, sniffade, ynkligt, övervaka, underlig, böljande samt uttrycket “släpa inte fötterna efter dig”.
Häftet: Leia och Björndjuren - läsa faktatexter om planeterna i solsystemet och svara på tillhörande läsförståelsefrågor. http://www.rymdstyrelsen.se/sv/Mediebank/Utbildning/Utbildningsmaterial/Leia-och-Bjornjuret---en-upptacktsresa-i-rymden/
Skolbiblioteket - lånat och läst böcker individuellt.
Faktasökning:
Eleverna har börjat att skapa ett eget faktahäfte om rymden. Eleverna fick först träna på att söka och sortera information (ipads, böcker) för att sedan börja skriva enkla utkast till faktatexter.
IMG_4560.JPG IMG_4561.JPG
Vidare har eleverna tränat på:
Året, månader, årstider, veckor, dagar, ordningstal.
IMG_4568.jpg IMG_4564.JPG
De har också sett en film om vårt solsystem https://www.youtube.com/watch?v=Qh-0Cm0sgDY och sedan ritat solsystemet med fokus på att kunna planeternas namn, storlek och ordning.
IMG_4574.jpg
IMG_4575.jpg
På onsdag vecka 51 kommer eleverna att redovisa sina nyförvärvade kunskaper om rymden för förskoleklassen genom att visa upp en liten teater. Denna teater kommer att filmas och läggas upp på bloggen för er föräldrar att se (eleverna kommer dock att bära masker av sekretesskäl). Vi avslutade veckan med att ha Assembly (delade ut diplom och visade upp arbeten).
IMG_4579.JPG
Vi såg också på Lilla Aktuellt http://www.svtplay.se/video/4898452/lilla-aktuellt/lilla-aktuellt-avsnitt-56?start=auto med efterföljande diskussion kring det ohyggliga som hänt i Paris och vi läste sedan om vad en terrorist är: http://8sidor.se/blogg/2015/02/vad-ar-en-terrorist/
Om ni vill göra nutidskryss hemma så finns den nedan:
IMG_4582.JPG
Läxa (ska in nästa fredag):
  1. Stava ord med sj-ljudet.
  2. Läsa faktatext om året, månen, solen och stjärnbilder. Diskutera begrepp.
IMG_4576.jpg
IMG_4580.jpg
IMG_4581.jpg
Övrig information:
Det börjar nu bli allt kallare och blötare ute och eleverna behöver därför vara rustade för det för de kommer fortsätta att vara ute på rasterna. Kontrollera därför att de har: extra kläder på skolan samt regnkläder, stövlar, vantar, mössa m.m.
Eleverna har en ny resurs/fritidspedagog (Musse) som är med oss i klassrummet och nedan kan ni läsa en liten hälsning från honom:
Att arbeta med era barn känns fantastiskt roligt och utvecklande. Mitt namn är Mustafa/ Musse. Jag har studerat Bygg Design och Teknik på Kth. Just nu har jag efter tre terminer beslutat att jag vill arbeta med barn/ungdomar och fick en möjlighet att arbeta här på Rådan. Vilket roligt arbete!! Jag är driven och ser fram emot ett utvecklande och härlig miljö för era barn att vistas i. Jag håller fortfarande på att lära känna era barn samt er som föräldrar. Så kom gärna fram om jag har missat nån.  
Med vänlig hälsning, Mustafa /Musse
Eleverna har också haft besök av en ny elev, Molly, som kommer att börja i 2B efter jullovet. Varmt välkommen Molly!

Nästa vecka (v. 48):
Måndag: -
Tisdag: -
Onsdag: Idrott
Torsdag: Idrott
Fredag: Läxa in/ut
Trevlig helg!

No comments:

Post a Comment