Vecka 43

Denna vecka har vi repeterat och tränat ytterligare på ord som stavas med ck, j-ljud, ng-ljud och tj-ljud genom att spela bingo.




Vi har också arbetat vidare med läsfixarna "Spågumman" och "Cowboyen" för att förutspå och sammanfatta texten ur boken Drakens Håla.



Eleverna har fått ta del av Barnkonventionen och diskuterat 10 rättigheter som de också tog hem för att läsa tillsammans med er. 





Därefter pratade vi om hur olika vi kan ha det och jag frågade hur deras sovrum såg ut. De gav exempel som en säng, hylla, garderob, skrivbord, tv, leksaker m.m. Fotografen James Mollison har fotograferat barns sovrum världen över för att visa på hur olika det kan se ut. Eleverna fick ta del av några av fotografens bilder som vi också diskuterade kring.












Vi har också pratat om FN och och de 17 mål som FN arbetar mot. Eleverna fick skapa en tecknad serie om en superhjälte med magiska krafter som fick i uppgift att lösa problemen och rädda världen.







Vi har också pratat om årstiden höst och hur vi märker att det är höst. Vi sammanfattade elevernas alla svar i en tankekarta. Sedan fick eleverna skriva höst(lovs)dikter med lite Halloweeninspiration.






På fredagen firade vi FN-dagen genom att först lyssna till åk 5 som kom ner och berättade om sina förslag på åtgärder för att göra världen till en bättre plats. 



Sedan hade vi assembly och redovisade egna arbeten om FN och Barns Rättigheter. Vi firade också av Hayley (vi kommer att sakna henne, men önskar henne lycka till) och välkomnade Agnieszka genom att äta popcorn, lösa ett quiz om Hayley och se på en kort film om kroppen och virus.













Eleverna får ingen läxa över lovet.

Trevlig helg och ha ett skönt höstlov!

p.s. Passa på och luskamma barnen under lovet då det går löss på skolan!

No comments:

Post a Comment