Vecka 39

Läsa
Vi har läst ur högläsningsboken Glasbarnen samt fortsatt på projekt “En läsande klass” och boken Drakens Håla, där vi diskuterade och försökte förklara nedanstående nya ord/uttryck (läsfixaren Detektiven).
snörvlandet
dystra
toner
ärkefiende
sneglade
dörrposten
“Gav upp ett tjut”.
“När det kom till kritan”.
“Som bortblåst av vinden”.


I Läsförståelseböckerna, denna vecka, har vi tränat på hur man läser en tecknad serie samt svarat på frågor från texten.

Eleverna har också fått läsa högt för mig och för varandra i mindre grupper och tränat på att läsa nyanserat och att pausa vid punkt.

Skriva
Denna vecka har vi repeterat hur vi formar bokstäverna och hur man bl.a skriver de “hängande bokstäverna” g, j, p, q  och y. Många elever har glömt bort att dessa skall fortsätta under raden. Medan vi tränade på dem så tränade vi också på att försöka skriva alla bokstäver i rätt storlek och att bokstäverna b, d, f, h, k, l, t ska vara lika höga som de stora bokstäverna - versalerna. Eleverna hittade på ord med de hängande bokstäverna som vi sedan skrev meningar till.

Vi avslutade veckan med att reflektera över vårt lärande.


Tala
Vi har löst nutidskryss och sett på Lilla Aktuellt med efterföljande diskussion. Vi har också haft storassembly åk 1-3 där eleverna har fått prata om och visat upp arbeten. Vi uppmärksammade också skolans 8 PERsonal skills och diplom delades ut.





Shaping Up
Denna vecka har vi fått lära oss om vad olika mat innehåller samt vad som händer i kroppen/magen med maten vi äter och varför vi behöver äta. Eleverna fick först rita sin middag (valfri) och vi pratade sedan om vad på tallriken som är kolhydrater och proteiner. Vi pratade också om att kroppen behöver vitaminer och mineraler och fetter och varför. 

Vi har fått ett erbjudande om att besöka en ICA-butik i Sollentuna med en guidad tur bland frukt och grönsakerna torsdagen den 8/10 (mer info kommer senare). Inför detta besök har vi fått ett arbetshäfte om frukt och grönsaker som eleverna har fått arbeta med.









Läxan
Läsloggen ligger i läxmappen och ska tillbaka nästa fredag.


Råd till föräldrar:
Hjälp ert barn genom att ge stöd och uppmuntran och se till att läxan kommer tillbaka på fredagar (i läxmappen).


Utvecklingssamtalen vecka 42
Nu är det dags att boka tid för utvecklingssamtal på SchoolSoft. Samtalen kommer att äga rum onsdag-fredag eftermiddag mellan kl. 12:30 och 16:00. Det är eleverna som leder det 30 minuter långa samtalet tillsammans med vårdnadshavare. De sista minuterna ansluter pedagog och nya mål sätts upp.


Trevlig helg!

No comments:

Post a Comment