Vecka 36

Denna vecka har vi startat våra läsgrupper och valt böcker för egen läsning. 



Som högläsningsbok valdes boken Glasbarnen av Kristina Ohlsson. 

Vi har också fortsatt med projektet "En läsande klass" (från åk 1) och arbetat med läsfixaren Spågumman, vilken hjälper eleverna att förutspå vad texten skall handla om. Här kommer en länk med tips till er föräldrar och hur ni kan hjälpa ert barn hemma med läsning http://www.enlasandeklass.se/for-foraldrar/

Eleverna har också fått bekanta sig med appen Book Creator, vilken kommer att vara ett av många verktyg för att träna på att skriva olika typer av texter. Det var intressant att se hur de utforskade appen och dess olika funktioner och hur snabbt de lärde sig att använda den. 







Vi har också börjat att gå igenom olika stavningsregler; denna vecka tränade de på dubbeltäckning med ck (tak ->tack). Veckans skrivläxa består av att hitta på en egen Disneyfigur och berätta om den, se deras gula böcker i läxmappen som de tar hem idag. Skrivläxan skall in nästa fredag. 



Just nu arbetar vi också med temat Shaping Up och eleverna har fått skapa miniserier utifrån påståendena: Vad händer om jag äter bra/äter dåligt, sover bra/sover dåligt, rör på mig/inte rör på mig?





Vi har också introducerat första PERsonal skillsordet Adaptability/Anpassningsbar där eleverna har fått diskutera vad det innebär och hittat på exempel på detta. De har också fått se en snutt ur programmet Studio Natur från Svt Play som handlade om djurs anpassninsgförmåga och hur kråkor anpassat sig till människor; http://www.svtplay.se/video/3221896/studio-natur/studio-natur-sasong-6-avsnitt-2?start=auto.

Trevlig helg!

No comments:

Post a Comment